maanantai 10. maaliskuuta 2014

Churrot

Churrot, toisin sanoen munkkitangot, on meksikolainen jälkiruoka ja se oli ammattikoulussa mun ja mun ryhmän opinnäytetyön jälkkäri, ja minä olin siitä vastuussa, wihii! Teki mieli tehä jotain herkkuja, mutta piti keksiä jotain missä ei oo maitoa ollenkaan niin tuli churrot ekana mieleen. Tein niitten seuraksi sitten valkosuklaa-kastikkeen, johon niitä voi dippailla!
Täl ohjeella tuli noin 20 churroa, riippuu minkä paksusia teet.


5 dl               vettä
3 rkl              sokeria
1 tl                suolaa
5 rkl              öljyä
5 dl               vehnäjauhoja

n. 2 dl            sokeria tankojen päälle

n. 1 l             öljyä uppopaistamiseen

200 g            Pandan Valloittava Valkoinen -suklaa dippailuun


Sekoita vesi, sokeri, suola ja öljy kattilaan ja kiehauta. Sen jälkeen ota pois levyltä ja sekoita vehnäjauhot lastalla käännellen, kunnes taikina on kiinteää.
Laita öljy kuumenemaan pienehköön kattilaan tai kasariin, siten että taikina mahtuu uppopaistumaan siinä. Älä laita levyä täysille, itselläni oli 4 asteella kuudesta levy päällä, ja öljy kuumeni sopivaksi noin kymmenessä minuutissa. Heitä pieni pala taikinaa öljyyn niin näet onko öljy tarpeeksi kuumaa, jos taikina porisee ja nousee pintaan, olet valmis uppopaistelemaan!
Jos et omista pursotinpussia niin voit leikata muovipussin kulmaan reiän ja pursottaa sillä. Mikään pieni ohkanen pussi ei kumminkaan käy, koska taikina on aika paksuhkoa ja ohut pussi voi revetä.
Sitten vaan pursottelemaan tankoja öljyyn. Kun tanko on kauniin kullanruskea, ota se pois. Kannattaa myös ensimmäisessä tangossa tarkistaa milloin taikina on kypsää, niin ei jää kaikki raa'aksi.
Kun otat tangot öljystä, laita ne talouspaperin päälle, se imee ylimääräiset öljyt pois. 
Kun tangot ovat jäähtyneet, pyörittele niitä sokerissa koristeeksi.

Kastike on niinkin yksinkertainen, että sulatin vain suklaan, mutta kannattaa sekoittaa siihen maitoa desi tai pari, itse en voinut allergian takia.
Sitten vain herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti