torstai 20. maaliskuuta 2014

Mokkapalat

Mokkapalat... mun ainainen sokerinen heikkous! Voisin syödä koko pellillisen kerralla, mut tiiän et varmaan oksentaisin lopulta. Monille varmasti tosi tuttu leivos muutenkin!
En nyt enempää jaksa höpistä, mutta tällä ohjeella tulee pellillinen!



5 dl                    vehnäjauhoja
4 kpl                  kananmunaa
3 dl                    sokeria
2 dl                    maito
200 g                 voita
3 rkl                  kaakaojauhetta
3 tl                    leivinjauhetta
3 tl                    vanilliinisokeria


Kuorrute 

1 pkt                  tomusokeria
50 g                   voita
12 rkl                 kahvia (noin puolikas pieni kahvikupillinen)
1 rkl                   kaakaojauhetta
3 tl                     vanilliinisokeria


Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokeri-vaahtoon. Lisää joukkoon vähitellen myös jäähtynyt voisula. Kun seos on kunnolla sekoitettu, kaada leivinpaperin päälle pellille ja laita uuniin 200 asteeseen 15 minuutiksi.
Kannattaa tehdä kuorrute vasta kun pohja on jäähtynyt ja valmiina kuorrutteeseen, koska kuorrute jähmettyy melko nopeasti.
Sulata kuorrutteen voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää kahvia muutama lusikallinen kerrallaan ja sekoita välillä. Lisää joukkoon jäähtynyt voi ja sekoita hyvin. Sitten vaan levität tasaisesti kuorrutteen pohjan päälle ja koristele vaikka nonpparelleilla! Sitten vaan jääkaappiin jähmettymään, jähmettymiseen saattaa mentä montakin tuntia, mutta ne on odottamisen arvoisia! Om nom nom!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti