keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Lasagne

Ei paljon esittelyjä kaipaa tämä ruokalaji! En oo ikinä ennen tehny ite lasagnea, ihme kyllä. Mutta oli pakko taas hurrata ittelleni, kun siitä tuli niin hyvää!


Jauhelihatäyte 
 
n. 10 kpl               lasagne-levyjä
500 g                    jauhelihaa
2 kpl                     isoa sipulia
3 kpl                     valkosipulin kynttä
500 g                    tavallista tomaattimurskaa
300 g                    valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
1 prk                     tomaattisosetta (70 g)
2 kpl                     lihaliemikuutioita
1 tl                        suola
1,5 tl                     pizza-mauste (oregano käy myös)

Plus 300 g emmental-juustoraastetta päälle ja väliin


Munamaito 

2 kpl                    kananmunia
2,5 dl                   maitoa
1 tl                       suolaa
1 tl                       mustapippuria



Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi kuutioksi ja heitä pannulle kuullottumaan. Heitä perään jauhelihat ja paista kypsiksi, älä kuitenkaan kuiviksi! Lisää pannulle tomaattimurskat ja -sose ja anna kiehua hetki. Sitten perään lihaliemikuutiot ja mausteet ja anna porista pannulla hiljalleen noin 15 minuuttia.
Sekoita munamaidon ainekset valmiiksi sekaisin.
Voitele öljyllä vuoka ja lado alimmaksi koko vuoan pohja lasagne-levyillä, sen jälkeen jauheliha-sekoituksesta noin 1/3, sitten taas lasagne-levyjä ja sitten juustoraasteesta noin 1/3 Jauhelihaa tulee siis joka toiseen kerrokseen ja juustoa joka toiseen. Päällimmäiseksi paksumpi kerros juustoraastetta.
Sitten munamaito päälle tasaisesti ja uuniin 200 asteeseen noin 35 - 40 minuutiksi, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Kannattaa myös kokeilla onko munamaito hyytynyt ennen kuin otat vuoan uunista, voit esim. tökätä veitsen lasagneen, jos veitsi on kuiva, munamaito on hyytynyt. Jos se on märkä, laita vielä hetkeksi uuniin.
Anna vetäytyä uunin jälkeen 15 minuuttia ennen tarjoamista. Enjoy!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti