torstai 13. helmikuuta 2014

Jauhelihakastike

Ei tosiaan tullu tehtyy reseptejä tässä viikon sisällä, koska sitä kana-keittoa oli niin helvetisti, että syötiin sitä melkein viikko. Mut onneks se oli sen verran hyvääkin, että jakso syödä niin kauan.
Mutta eilen tuli sit taas väännettyä satsi jauhelihakastiketta, ei mitään sen erikoisempaa, mutta ajattelin että ei kaikki osaa sitäkään tehdä, niin laitan senkin reseptin tänne.
Täl ohjeella tulee noin 6 - 8 annosta.


700 g              jauhelihaa
1 kpl               iso sipuli
10 rkl             vehnäjauhoja
8 dl                vettä
2 kpl              lihaliemikuutioita
2 tl                 paprika-jauhetta
1 tl                 suola
1 tl                 valkopippuria


Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää jauhelihat pannulle ja paista kypsiksi. Älä kumminkaan liian kauaa, ettei ne kuivahda.
Lisää jauhot sekaan ja anna mössön paakkuntua (kyllä, se on ammattilaisten sanastoa).
Heitä myös vedet sekaan ja anna kiehua hiljalleen, jotta kastike tasoittuu, ja alkaa jopa näyttää kastikkeelta. Lisää lihaliemikuutiot sekaan ja anna liueta.
Sitten mausteet ja sekoittelet.
Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, voit lisätä vettä tai jos se vaikuttaa liian laihalta, lisää jauhoja.
Tadaa, jauhelihakastiketta!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti