tiistai 18. helmikuuta 2014

Makaronilaatikko

Perinteistä kotiruokaa, nam nam! Mulla sattui pieni kömmähdys viime viikolla kun kävin tossa meiän lähikaupassa ja huomasin tarjouksen missä luki, että jauheliha-paketit vain euron! No minäpä santsasin niitä sitten viis pakettia ja olin ihan jeejeenä. Kotona huomasin kuitista, että myyjä oliki ottanu multa jauhelihoista normaalin hinnan. Minä raivopäänä laitoin poikaystävälle viestiä, että yhyy, haluun rahat takasin! Poikaystävä kysyi, ettei se vaan ollut K-plussa-tarjous. Jep, no sehän se oli. Perkele. En oo ikinä moista korttia omistanut, niin en mää tajunnu!

No jauhelihaa oli pakkasessa niin paljon, että päätin vääntää makaronilaatikon! En ois kyllä yhtään tänään jaksanut alkaa sitä pyörittämään, mutta pitäähän miehelle saada ruokaa huomiseks töihin. Mulla oli just täydellisen kokonen lasinen vuoka tähän, tällä ohjeella syö kaks ihmistä helposti kolmekin päivää!


400 g           makaroni
500 g           jauheliha
1 kpl           iso sipuli
1 tl              suola
1 tl              mustapippuri
1 tl              chili-jauhe

Munamaitoon:

4 kpl           kananmuna
5 dl             maitoa
1 tl             suola
1 tl             mustapippuri


Laita ensimmäiseksi vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu, kippaa makaronit messiin!
Laita pannu kuumenemaan ja pilko sillä aikaa sipuli kuutioiksi. Kun pannu on lämmin, heitä liraus öljyä tai voita ja paista sipulit läpikuultaviksi. Sen jälkeen heitä pannulla mukaan myös jauhelihat ja paista kypsiksi. Kun jauheliha on kypsynyt, voit maustaa sekoituksen.
Ota pannu pois levyltä, voit jättää kuitenkin jauhelihat pannulle siksi aikaa kun makaronit kypsyvät.
Voit sillä välin sekoittaa munamaidon ainekset keskenään, sekoittamiseen voit käyttää vaikka haarukkaa, munat menevät kyllä rikki sellaisellakin.

Kun makaronit ovat kypsiä, voit alkaa lappaamaan makaroneja ja jauhelihoja vuorotellen tasaisesti vuokaan. Sen jälkeen munamaito perään ja uuniin 200 asteeseen 30 - 35 minuuttia uunin keskiosassa. Voit tökätä veitsen laatikkoon ja kokeilla onko munamaito hyytynyt, jos ei, anna olla vielä vähän aikaa.
Mutta muuten, enjoy! ;)

 

4 kommenttia:

  1. Oi että, makaroonilaatikko osaa olla vaan niin hyvää. :P Yks mun lemppari ruuista ehottomasti! Ihana muuten tää sun blogi, tällänen mukavan rento ja ihana simppeli ulkoasukin, banneristakin tykkään!

    http://mylifeandmystoryy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Onko nuo bannerissa olevat ruuat siun oma tekemiä? nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo mun tekemiä, voi kun oliskin. Ne kuvat on Googlesta, ne on mun lempiruokia :3

      Poista