sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kana-curry-kastike

Piti tänään äkkiä kekkasta mitä ruokaa sitä tekis. Me tehään yleensä tosi isoja määriä sitä safkaa, ettei tarvii ihan heti tehä lisää! Päätettiin sitten tehdä kana-curry-kastiketta. Tämän ohjeen perusteella musta ei voi tehdä mitään huippukokkia, koska se on niin simppeli, koska en tänään jaksanut alkaa hifistelemään! Resepti on myös aika halpa laskettuna, että montako päivää siitä syö. Tällä ohjeella tulee siis kahelle ihmiselle noin kolmeksi tai neljäksi päiväksi ruokaa, eli kannattaa puolittaa ohje, jos ei halua syödä niin paljoa tai jos ruoasta syö vain yksi henkilö.


700 g           maustamatonta (tai marinoitua, miten haluaa) kanasuikaleita
700 g           kasviksia / vihanneksia, tuoreita tai pakastettuja oman maun mukaan
1 pkt            Knorrin valmis curry-kastiketta (eli paketti, jossa on 3 x 3dl pussia kastiketta. Netistä 
                    löytyy myös nopeita ja helppoja curry-kastikkeen ohjeita, jos ei halua pussista sitä ottaa)
2,5 tl            currya
1 tl               kurkumaa
1,5 tl            chili-jauhetta
1 tl               cayenne-pippuria
1 tl               valkopippuria
                    öljyä tai voita paistamiseen


Aloita kuumentamalla paistinpannu. Heitä pannulle öljyä ja kanat perään. Paista kanoja, kunnes ne alkavat näyttää kypsiltä ja lisää curry ja kurkumat, niistä kana saa kauniin kellertävän värin.
Ota kanat sivuun lautaselle, jotta voit paistaa myös vihannekset. (Ellei löydy toista paistinpannua, voit paistaa veget ja kanat samaan aikaan.) Paista niitä, kunnes saat niihin vähän väriä pintaan ja lisää kanat takaisin pannulle.
Heitä kastike kattilaan kiehumaan paketissa (tai netissä) olevien ohjeiden mukaan. Knorrin kastikkeessa meni viitisen minuuttia kiehua. 
Kun kastikekin on sopivan paksua, heitä kaikki sekaisin isoon kattilaan ja loput mausteista perään ja sekoita. 
Kastike sopii varmasti pastan tai perunan kanssa, itse syötiin riisin kanssa. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti