maanantai 3. helmikuuta 2014

Minttu-krokantti-cupcakes

Piti ton viimesimmän ohjeen lisäksi (ja sunnuntain kunniaksi) tehdä myös jälkkäriä! Meinasin eka tehdä mokkapaloja (taas), mutta päädyinpä sitten kuppikakkuihin. Mun ja poikaystävän molempien lempisuklaa on Maraboun minttu-krokantti, se on jotain taivaallista! Moni tekee Daim-kuppikakkuja, joten mä halusin kokeilla jollain toisella suklaalla. En oo muistaakseni ennen tehny kuppikakkuja.
Tällä ohjeella tulee 20 - 25 kakkua.


1 kpl                Maraboun minttu-krokantti-suklaalevy
150 g               voita
1,5 dl              sokeria
2 kpl               kananmunaa
1 rkl                vanilliinisokeria
3,5 dl              vehnäjauhoa
2 tl                  leivinjauhetta
2,5 rkl             kaakaojauhetta
1,5 dl              vispikermaa
2 dl                 vispikermaa koristeluun
                       strösseleitä koristeluun, jos haluaa
160 g              Philadelphian Marabou-tuorejuustoa 
25 kpl             kuppikakku-vuokia


Pilko voi pienemmiksi paloiksi ja vaahdota voi ja sokeri kulhossa. Joko monitoimikoneella tai käsin. Jos vatkaat käsin, laita kulho lavuaariin kuumaan vesihauteeseen, jotta voi vähän lämpenee ja pehmenee, niin sitä on helpompi sekoittaa. Kun massaa on helpompi sekoittaa, voit vatkata sen vaahdoksi. Sen jälkeen lisää kananmunat ja vatkaa lisää.
Pilko minttu-krokantti levy paloiksi, sen kokoisiksi kuin itse haluat, itse pilkoin yhden palan kolmeen osaan, eli jätin ne aika isoiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaanpalat mukaan.
Lisää vähitellen kuivat aineet voi-sokeri-muna-sekoitukseen, ettei jää jauhopaakkuja. Sen jälkeen lisää 1,5 dl vispikermaa sekaan sellaisenaan.
Levitä kuppikakku-vuoat pellille ja täytä ne puolilleen massalla kahta lusikkaa apuna käyttäen.
Itselläni oli uuni lämmössä 225 astetta ja huomasin, että se oli vähän liikaa, joten neuvoisin laittaa 200 asteeseen uunin. Pelti sisään 15 minuutiksi!
Vispaa loput 2 dl kermaa vaahdoksi ja lisää tuorejuusto sekaan.
Mun uus pursotinpussi ja tyllat jäi porukoille, joten jouduin käyttämään pientä muovipussia, se toimi ihan hyvin kun kulmaan leikkasi pienen reiän.
Kun otat kakut uunista, anna niiden jäähtyä  ennen kuin koristelet, ettei kerma sula.
Sitten vaan maistelemaan, nam nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti