sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kotitekoinen pizza (taikina myös!)

Om nom! Pizzaa sunnuntain kunniaksi! Joka kerta ku oon tehny pizzaa kotona niin oon laiskuuksiani ostanu valmis-taikinan, mutta tällä kertaa halusin kokeilla tehdä itse taikinan! Ollaan koulussa kerran muistaakseni tehty pizzaa, mutta sillon en tainnut minä tehdä sitä pohjaa.
Tällä ohjeella tulee pellillinen!


 Taikina

25 g               kuivahiivaa
2 dl                vettä
1 tl                 suola
3 rkl              öljy
5 dl                vehnäjauhoja

Meiän pizzan täytteet (saat valita itse omasi)
 
500 g             tomaattimurskaa
3 prk              tonnikalaa (we like tuna)
2 prk              ananasta
1 prk              sieniä
2 kpl              pientä punasipulia
n. 20 kpl        pientä siivua pepperonia
1 pss              Emmental-juustoraastetta
 

Sekoita hiivat kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy ja sekoita. 
Lisää jauhot vähitellen ja sekoita samalla. Helpointa on sekoittaa käsillä. Kun jauhot on sekoitettu, eikä taikina ole tahmeaa ja jää kiinni käsiin, voit jättää sen liinan alle kohoamaan 30 minuutiksi. 

Kun taikina on kohonnut, kippaa taikina leivinpaperin päälle ja kauli se pellin kokoon sopivaksi.
Sitten vaan tomaattimurskat ja loputkin täytteet taikinan päälle ja juustot päällimäiseksi ja uuniin 225 asteeseen 25 minuuttia!

 
 

2 kommenttia:

  1. Mä oon aina luullu että kuivahiiva pitää sekoittaa jauhojen sekaan eikä veteen, niinkuin tuorehiiva!! Ilmankos ei pullat meinaa nousta :-D vaikkakin paketissa siis lukee että jauhoihin! Täytyy ensi kerralla kokeilla nesteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pakko myöntää, etten oo itekkään varma kumpaan kuivahiiva pitää sekoittaa, mutta hyvin se näytti toimivan noinkin! :D

      Poista