torstai 13. helmikuuta 2014

Valkosuklaa-keksit

Teki taas vaihteeks niin mieli leipoa eilen ja oli sit pakko keksiä jotain herkkuja. Eka ajattelin leipoa mokkapaloja, mutta päätinki sitte tehä keksejä. En oo ikinä tehny muita keksejä kuin lusikkaleipiä, joten eiköhän se ollut aikakin!
Mun on vähän paha sanoa kuinka monta keksiä tällä ohjeella tulee, koska mun keksien koko vaihteli niin paljon, hups! Mut suunnilleen 30 keksiä!


200 g                 valkosuklaata
170 g                 voita
2 dl                    ruokosokeria
½ dl                   sokeria
1 kpl                  kananmuna
3 tl                     vanilliini-sokeria
5 dl                    vehnäjauhoja
2 tl                     korppujauhoja
1 tl                     leivinjauhe


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja korppujauhot keskenään. Pilko suklaat sellaisen kokoisiksi kuin itse haluat ja lisää jauhojen sekaan.
Vatkaa voi, sokeri ja ruokosokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kananmuna ja vanilliini-sokeri ja vatkaa lisää.
Kannattaa vaihtaa vispilä tässä vaiheessa johonkin lastaan tai niin kuin mä tein niin salaatin ottimeen, sillä oli helppo sekoittaa. 
Elikkäs sitten lisätään jauho-sekoitus sokeri-voi-kananmuna-sekoitukseen. Kannattaa lisäillä vähitellen jauhot sekaan, sillon sitä on helpompi sekoittaa. Voit myös sekoittaa käsin, jos se on helpompaa.
Laita keksi-taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi ja lämmitä sillä välin uuni 175 asteeseen.
Puolen tunnin päästä voit pyöritellä taikinasta palloja, sen kokoisia kuin itse haluat ja laittaa ne leivinpaperin päälle pellille. Kannattaa jättää pallojen väliin kunnolla väliä, koska uunissa keksit kummiskin leviää keksien muotoon.
Sitten pelti uunin keskiosaan 20 minuutiksi. 
Uunin jälkeen jätä keksit jäähtymään ennen tarjoamista.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti